Назад

?Споделете музиката“: В концерт-спектакъла ?Веберови“ жените около Моцарт разказват за неговия живот

На 7 август от 20:00 часа в Парк-театър ?Борисова градина“ хитовата пиеса ?Веберови“ от Феликс Митерер оживява в концерт-спектакъл на Софийската филхармония. Събитието е част от летния сезон ?Споделете музиката“ на Софийската филхармония, който се реализира с подкрепата на Столична община в Календара на културните събития на София.

Кой уби Моцарт? Кой измисли брака по любов? Обичаше ли наистина Констанца своя съпруг и каква е ролята на масоните в живота му?

Историята, която завладя сцените на Западна Европа, ни среща с Констанца Моцарт, родена Вебер, нейните сестри и майка им, които преосмислят живота на току-що починалия Моцарт.

Режисьорът Борислав Петранов, който е и преводач на текста, поверява ролите на актьорите от Сатиричния театър Елена Атанасова, Деница Даринова, Анджелика Джамбазова и Явор Борисов. Ключова роля в спектакъла има и сопраното Пламена Гиргинова. Цанислав Петков ще поведе оркестъра в изпълнението на откъси от най-знаковите Моцартови творби, сред които ?Малка нощна музика“, Симфония № 29, ?Дон Жуан“, ?Отвличане от Сарая“, ?Вълшебната флейта“ и др. Сценографията и костюмите са на Ханна Шварц.

Билети за концерт-спектакъла: на касата на зала ?България“, на касата на Парк-театър ?Борисова градина“ и в Ивентим.


Дейности